Ugrás a tartalomra

Felhívás partnerségi egyeztetésre

2024. március 12. kedd
Az önkormányzat megindította a Nagytétényi út – Bartók Béla út – 40a vasútvonal – Dózsa György út által határolt tömbre vonatkozóan a Kerületi Építési Szabályzat (KÉSZ) módosításának terveztetését. A tervezés a közeljövőben a Képviselő-testület határozata alapján az Urbanitás tervezőiroda munkájaként készül.
Felhívás partnerségi egyeztetésre

A KÉSZ módosítás célja, a Budapest, XXII. kerület, 231324. hrsz. ingatlan (Nagytétényi út 232/A.) építési övezeti besorolásának, építési paramétereinek megváltoztatása annak érdekében, hogy a területen garázssor épülhessen.

A Budapest 231324 hrsz-ú, természetben a Budapest, Nagytétényi út 232/A. cím alatt elhelyezkedő ingatlan jelenleg a területre hatályos KÉSZ alapján „gazdasági, jellemzően raktározásra és termelésre szolgáló területek Nagytétény területén” megnevezésű, Gksz-2/NT/Közmű-2 besorolású. A beruházás megvalósítása érdekében a telek egy részének átsorolása szükséges. A telek továbbra is Gksz jelű, gazdasági, kereskedelmi, szolgáltató övezetben marad, azonban annak speciális, a kerület más területein már megtalálható „G” jelű, garázs alövezetébe kerül és a hatályos beépítési paramétereit az alábbiak szerint szükséges megváltoztatni a beruházás megvalósításához:

• a kialakuló új telek legnagyobb terepszint feletti beépítettségének mértéke 35%->40%

• a kialakuló új telek legkisebb megengedett zöldfelület mértéke 35%->30%;

Ezen felül a telken építési helyek is ábrázolva lesznek a szabályozási terven.

A terület másik részének az átsorolása a Kt-Fk/3 jelű, „fásított közterek területe” megnevezésű övezetbe javasolt, mert a telekből 1358 m2 területrészt a beruházó átad az Önkormányzat részére, mely a szomszédos lakótelep telkéhez csatolva, annak zöldfelületét fogja növelni.

A teljes tervjavaslat a partnerségi egyeztetés dokumentumtárában a

http://budafokteteny.hu/onkormanyzat/partnersegi-egyeztetes

internetes oldalon tekinthető meg.

Önkormányzatunk partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 4/2023. (II. 27.) számú rendelete alapján ezúton kérem a partnerségi egyeztetésben résztvevőket, hogy a fent ismertetett módosításokkal kapcsolatban a partnerségi egyeztetésben rögzített szabályok szerint legkésőbb 2024. március 31.-ig tegyék meg javaslataikat, észrevételeiket, az alábbi elérhetőségeken:

  • írásban a Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Polgármesteri Hivatala Főépítészi es Műszaki Irodájának címezve (1221 Budapest, Városház tér 11.), vagy
  • hivatali kapun keresztül (KRID: 106069367), vagy
  • elektronikus levélben a foepiteszet@bp22.hu címre küldve, vagy
  • személyesen leadva a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, vagy
  • a lakossági fórumon szóban, vagy
  • E-TÉR internetes felületen: https://www.oeny.hu/oeny/4tr (ehhez regisztráció szükséges).

Egyúttal tájékoztatom Önöket, hogy a tárgyi témában 2024. március 25.-én, 16:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében lakossági fórumot tartunk, amelyre előzetes regisztráció szükséges. A regisztrációt a fenti e-mail címre várjuk. Az észrevételeket és javaslatokat a tájékoztató keretében szóban, továbbá a fórumtól számított 5 napon belül papír alapon vagy elektronikusan lehet megtenni.

Javaslatot érdemben kizárólag a tervezési terület vonatkozásában és településrendezési témakörben tudunk vizsgálni.

A vonatkozó jogszabályok alapján a partnerségi egyeztetésen az érintett lakosság, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetek, vallási közösségek vehetnek részt.